Our Blog

Read our latest writings.

De installatiegids

De eerste installatie. Hier lopen we stap voor stap met je door de installatie heen.

Lars Peeters
Written by Lars Peeters
Last updated 7 maanden ago

Stap 1:

Open de Rocket Roadmap op je telefoon.

Stap 2:

Klik op registreer en maakt een account aan op een van de onderstaande twee manieren:

Manier 1: Via e-mail

Vul je naam, e-mailadres en het gewenste wachtwoord in. De registratie moet dan nog bevestigd worden via je e-mailadres (check eventueel je spam). Wanneer je dit gedaan hebt, ben je klaar om in te loggen.

De Rocket Roadmap zal vragen om je bedrijfsnaam en VAT (BTW) nummer. Voer deze in om toegang te krijgen tot een uniek bedrijfsaccount. Je bent dan klaar om je websites te koppelen. (Zie stap 3)

Manier 2: Via Google

Klik op het Google logo. Je krijgt de mogelijkheid in te loggen met je Google account.  

De Rocket Roadmap zal vragen om je bedrijfsnaam en VAT (BTW) nummer. Voer deze in om toegang te krijgen tot een uniek bedrijfsaccount. Je bent dan klaar om je websites te koppelen. (Zie stap 3)

Stap 3:

Het koppelen van de website begint bij het klikken op het plus logo rechts onderaan het scherm. Klik vervolgens op Google Analytics. Geef de Rocket Roadmap toestemming om je Google Analytics account te koppelen. In het overzicht daarna kies je je account, website, view en location. Klik vervolgens door.

Stap 4:

Doelen. Als het goed is staat er een lijst doelen weergegeven in de Rocket Roadmap. Daar kunt je kiezen waar je online activiteiten op wil gaan richten. Klik deze aan en ga naar stap 5.

Zie je geen doelen verschijnen? Dan kun je deze instellen in je Google Analytics account en de Rocket Roadmap app opnieuw opstarten. Dan zouden de doelen moeten verschijnen. Weet je niet hoe je doelen instelt in Google Analytics? Klik dan hier. Gelukt? Ga door naar stap 5.

Stap 5:

De doelen zijn ingesteld. Nu krijg je een zoekwoorden overzicht van zoekwoorden waarop u momenteel gevonden wordt. Klik de 5 belangrijkste zoekwoorden voor je bedrijf aan en ga naar de volgende stap.

Stap 6:

Je hebt 5 zoekwoorden gekozen. Op deze zoekwoorden worden zoekwoord suggesties gedaan op basis van zoekvolume en prijs. Zo krijg je de sterkst mogelijke zoekwoord suggesties. Van alle 5 de zoekwoorden krijg je een lijst suggesties. Kies voor elk 1 à 2 extra zoekwoorden.

Stap 7:

Heb je dit gedaan. Kan je de setup compleet maken. De gekozen zoekwoorden worden in je Rocket Roadmap gezet inclusief positie waar je nu ranked op dit zoekwoord. Dit zijn dan de zoekwoorden waar we mee aan de slag gaan.

Did you find this article helpful?

0 Comments

Geef een reactie

Similar Articles
Website toevoegen

Deze beschrijving is dezelfde als in de installatie gids. Je kunt deze stappen herhalen voor elke website die je toe wilt voegen.

Stel een vraag
Arrow-up