Our Blog

Read our latest writings.

Statistieken (Stats)

Statistieken, in de app ook wel stats genoemd. Hier volgt de beschrijving waar u deze functie het beste kunt gebruiken.

Lars Peeters
Written by Lars Peeters
Last updated 7 maanden ago

In de stats pagina vind je usage en SEO. Usage geeft inzicht in het aantal bezoekers op je website. Daarnaast staat er een overzicht van de voortgang in de gestelde doelen voor deze maand.

De SEO geeft inzicht in de positie van de gekozen zoekwoorden in Google. Ook zie je de bewegingen in deze posities. Bijvoorbeeld hoeveel posities je gestegen of gedaald bent afgelopen maand.

Begrippen Stats

Bounce rate: De bounce rate is het percentage website bezoekers die direct weer weg klikken. Je zou moeten streven naar een bounce rate van onder de 50%. Aan de hand van dit percentage krijg je inzicht in of je op de juiste zoekwoorden en door de juiste doelgroep gevonden wordt.

Pages per visit: De pages per visit is het aantal pagina’s die een gemiddelde website bezoeker bezoekt voor hij of zij de pagina sluit. Je moet streven om dit getal boven de 2 te houden. Hoe hoger dit getal is hoe hoger de interesse van bezoekers in je content is.

Duration: duration is de duur hoelang een gemiddelde bezoeker je website bekijkt. Je moet streven naar 90 seconden of langer. Als dit het geval is weet je dat de bezoeker aandachtig gekeken heeft en tot op zekere hoogte ook geïnteresseerd wat in hij of zij zag.

Did you find this article helpful?

0 Comments

Geef een reactie

Similar Articles
Instellingen (Settings)

Instellingen ook wel settings in de Rocket Roadmap app. Hier doorlopen we de functies die onder dit onderdeel te vinden zijn.

Taken (Tasks)

Taken, in de app ook wel tasks genoemd. Hier volgt de beschrijving hoe u deze functie het beste kunt gebruiken.

Stel een vraag
Arrow-up